Beck.

Såg nyaste Beck igår. Den var värdelösast hittills.
Slutet fungerar inte, det ska var rått kallt mord - inget annat!

Planen om September.

Planen gick precis som de skulle.
Så här var det alltså:

Dag & Harborg har ordvitsat om september (månaden, artisten osv.) i stort sett ända sedan vi började där. Lite så här, "Höhö, tjejerna..." (jag tvivlar på att han ens vet vad jag heter)  "brukar lyssna på September, de är harcore fans!" ... "Jag ska också bli artist, men jag ska heta oktober".

DET är AT-humor. Så vi tänkte inte vara sämre.

Igår levererade Adam ett anonymt paket till AT, medan jag och Elin var i skolan och jobbade med Neon. När vi kom tillbaka hade hela annons hur roligt som helst åt det.

Vad vi hade gett honom? En September-singel så klart!
Av någon anledning förstod han direkt att det var från oss...

Neverstore

Jag och Elin hade nyss dejt med Neverstore.
Söta, trevliga pojkar. Fast jag tyckte inte om att han trodde sig
vara tvungen att berätta för mig hur man stavar till NOFX 8)

OCH!

Icke att förglömma.

Idag är det 27:e september.

Dagen Benji & Joel utnämnde till The Official GC-day in Sweden.
Dagen för tre år sedan när jag träffade Sara för första gången! Hjärta! <3 :)

Vi har en plan.

Hoho, Dag och Harborg (vi använder det, det känns bakvänt att kalla honom för Christoffer) på annons brukar ha för vana att ta skämt lite för långt. De tar skämtet, drar det genom hallen, ut på bakgården och släpar det i gruset tills det inte finns längre...

Så jag och Elin har en plan. En riktigt bra och sjukt rolig plan.
Men i fall att någon från tidningen skulle få för sig att läsa,
så håller vi våra hämndplaner hemliga tills imorrn.

Imorrn, när vi för övrigt ska till Fagersta och träffa Neverstore. De var förband till Good Charlotte när de var här senast, och är faktiskt helt okej. Som Simple Plan vs. Sum 41 fast svenska. Och så gillar de Rancid. Pra pojkar.

Gud vad vi träffar folk. Elin snackade med Sissela idag också, hon dissade ju oss igår. Vårt kontaktnät kommer vara fedt innan det här är klart!

För övrigt spelar Riot Circle på Qlturhuset imorrn! Go there and see them! Jag och Elin dissar dem för ett kommersiellt poppunkband i Fagersta, men .. Vi är sellouts. Don't follow our example!

Konstiga tanter och fotografer från Aktion Avesta som stör oss.

Det händer så sjukt mycket saker, jag hinner aldrig skriva något här.

Igår när jag och Elin gick ner med Micke och Danne på stan kom det fram en tant från Aktion Avesta, det här antidrog-projektet de har här. Tanten ville att Micke skulle vara med på en bild i deras kampanj. Sedan började fotografen snegla på mig och Danne, och frågade om Danne inte vill vara "säkerhetsvakt" på bilden. Han ville inte. Så då börjar den här slemmiga fotografen stirra på mig, och undrar hur lång lugg jag har. "Du skulle inte vilja vara med i kampanjen du också? Ni får ju några biobiljetter!"
Så jag tyckte att, då fick han väl berätta var det var för bild först.

"Njae, alltså. Du ska bara blåsa upp en kondom, och hålla så att man ser..."
"NEJ, tack du det är bra ändå."
"Men, man ser inte ansiktet.."
"Nej men det spelar ingen roll, jag tror inte det".

Sedan stod jag där och dog lite. Vilken normal människa vill stå i stadshusparken och blåsa upp en fucking kondom? Jag skiter i att jag är med i UNF, mycket för nykterheten vill jag inte göra! Micke behövde ju i alla falll bara hänga...

Konstiga personer typ dras till mig och Elin. Scary stuff.

Intervju med de stenhårda killarna i Riot Circle.

Vi sitter face to face med ett par stenhårda killar från Riot Circle. De snackar om att de vill lira på Rock Am Ring, det vore jävligt stort. Och sedan säger de en hel del massa andra tuffa saker. De ser ganska tuffa ut också, hårdrocksstil för hela femman.

Mitt i intervjun ringer en av killarnas telefon. Han trycker bort samtalet. Det är tyst en stund. Ringer igen. Han svarade irriterat "MAMMA, SLUTA RINGA, JAG SITTER I EN INTERVJU!"

Det var verkligen svårt att inte skratta. Men erkänn, ganska gulligt.

Yeasch.

Ska snart sova.

Gah, imorrn ska Elin fixa intervju med Sissela Kyle.
Och sen ska vi ha möte och puffa för grejerna i skolan.

Trött.

Moooornin'.

Tappade näspiercingen i natt. Fick trycka igenom den. Typ; ONT.
Kan det inte bara gå sex veckor så det slipper se ut som
om jag har en stor jävla spik där.

Är det bara jag eller är Emma Wiklund i varenda reklam nowadays?
Hate her.

Baptized in the river


Film och sånt.

Såg Wild Hogs och Blades of Glory igår.

Wild Hogs är John Travolta och några andra halvkändisar som spelar medelålders
män som är wannabe-bikers och åker ut på en tur där de blir lite nerslagna.

Blades of Glory handlar om sjuka skridskodansare som slåss i
Stockholm och sedan ska låta bli att hugga huvudet av varandra i en final.

De var helt okej filmer båda två.
Inte jätteroliga, men de funkar.

Som sagt.

Mustangen...

Dejt med Schyffert och Glans.


Kanske ska berätta om tisdagen mer utförligt?
 
Jag och Elin tog tåget till Uppsala vid lunch. Innan dess hade Titti hunnit glömma att vi skulle få skjuts, och Elin hade tappat trehundra spänn på trappan till tågstationen utan att märka det. Så vi satt på ett tåg och dog lite, åt vindruvor and so on.



När vi till sist kom fram letade vi oss till Reginateatern där vi senare skulle träffa Johan Glans. (Se den väldigt trötte och rosa mannen på bilden) Sen, när vi hade registrerat var det låg, tog vi oss en tur på stan.

Sedan vid halv fyra står vi utanför teatern, och undrar varför karln inte kommer någon gång. Elin ringer hans assistent och frågar. Precis i samtalet pekar Elin plötsligt bakom mig, och vem står där om inte Johan. Så vi ställer oss där och ser lite vilsna ut, och får fram något om att vi skulle intervjua honom. Han är förvirrad och mumlar något om att han skulle behöva ett kontantkort. Vi har ingen koll på vart man kan köpa, så Johan tycker att "Vi går väl in ändå" och hälsar på ett ganska vrickat sätt. Intervjun gick skitbra! (Självklart, eftersom det var Elin som höll i frågorna. När jag ska göra det kommer jag få damp, men det är det värt) 

Han verkade väldigt trött, nervös och lite kring-kring, som Ch kallar det. Men ändå väldigt trevlig, och var hur glatt som helst med på bild. Henrik Schyffert, som han har turnén med kom inklampandes under intervjun med frugan och en teatergubbe. Skojade om att Johan minsann alltid ville vara med i intervjuer och liknande. Sedan kände han sig nog lite dum, ( han hade nämligen gått av och an utanför innan, och fullkomligt ignorerat oss. Vi fick reda på senare att det var för att hans nyhyrda, älskade Mustang hade fått parkeringsböter!) så han småpratade lite och presenterade sig.  Han sa "HEJ JENNIFER" in a very freaky way...

Efter det bjöd Johan in oss att se föreställningen gratis. Från början var det tänkt att vi skulle hänga med Schyfferts fruga, eftersom det inte fanns sittplatser. Men av någon anledning fixade det sig så att vi fick världens egna lyxbalkong. Föreställningen var svinrolig, verkligen något som man kommer komma ihåg länge. "Vi stämde vår en av våra mördarsniglar vi hade i trädgården, men han hade en skicklig advokat, ni vet. Leif Silbersky! Så han fick ner det till "Vållande-till-annans-död-sniglar" istället... ", "I'm a big pink lööv machine!"  eller "Mamma, titta! Jag badar efter middagen! Jag springer med en sax!"

Sedan åkte vi hem och var sjukt fnittriga på tåget. Alla andra satt och halvsov, och vi var jättedryga. Killen bakom har förmodligen fortfarande mardrömmar om oss...

Men det var sjukt roligt, och jag var sjukt glad. Det där är en sån grej jag aldrig skulle ha vågat förut. Jag dog inte av att prata med fullt främmande människor. Nu pratade ju Elin mest, men jag hade i vanliga fall dött av att bara stå bredvid. Nu får jag bara försöka överleva intervjun med Magnus Betnér den tolfte. Cause it's me doing him. Hjälp.


Fredag.

Jag har lots of things to tell.

Till exempel har jag telefondejt med David Batra.

Och min mamma fyller år idag. <3

Och vår ungdomssida är klaaar!

Men vi återkommer när det nästan är helg.


Bara för att ingen annan är snäll mot henne.


De som lär barn att hata.

Såg precis på det hära, kulturprogrammet.. Idol.
Det värsta är att Carolina Gynning är bland de som hoppar högst i IQ-grenen.
Jag förstår inte varför alla gnäller om "mobbing". Herregud, det är ju inget.
Har de varit i en mellanstadieklass någon gång eller? Sheisse.

Vi gillar:
'Hårdrockarn som gör djävulstecknet varje gång kameran kommer i närheten.
'Skinheaden med ful tatuering och ögonbrynspiercing men sjukt bra röst.
'Tjejen med enorma glasögon.
'Killen vad han nu hette som fick Kishti gråta.

Vi hatar:
De andra.

Det var ungefär det.

Glans och Schyffert är våra nya homeboys.

Johan Glans var sjukt snäll. Bjöd till och med in oss för att se föreställningen helt gratis. Vi fick balkong och allt. Hur mysigt som helst. Och Henrik Schyffert tittade mig djupt i ögonen och sa "Hej Jennifer", efter att först ha dissat oss. You scary bastard.

Eh, jag skriver mer imorrn.

"Vållande-till-annans-död-sniglar". Typ.

Yikes, vi har mycket att göra.

Ikväll ska jag och Elin och reppa för AT på någon teater som vi fick gratisbiljetter från skolan till. 100 år svensk historia eller något liknande. Vi gick förbi affischen, och tyckte what the heck, vi har ju bara massor att göra ändå.

Imorrn ska vi fara och flyga till Uppsala för en intervju med Johan Glans. Det blir förmiddagen på AT och skriva artikel, sen till Uppsala mellan två och åtta typ.  Busy, busy.

Nu måste jag dra, tjoh.

Trying to achieve it.

Now, who can tell me how
And where to begin
In a world who thinks of ugly
As the cardinal sin
And constantly is talking about the beauty within
But locks up in the cellar everything that is grim

The Ark - Beauty is the beast är pra krejor.



Imorrn är det ny vecka på AT.

So much for bleached nostalgia


Awww.

Bara för att det är gulligt.

Glazzhest.

My friend Glazzhest-Micke är en true moviestaaar ;D


Estocolmo.

Vi var i Stockholm idag. Det roliga med att vara inne på affärer som typ Blue Fox är att där ser alla andra mammor ut som om de när som helst ska bli anfallna med yxa av någon långhårig karl. De hyker sig ner och tror att de ska dö. Min mamma är mer "Men de här byxorna var väl fiiina?" eller "Men ska du inte ha blå hårfärg den här gången?".  Hoho, I love her.

Sedan förstod jag plötsligt vad Elin menade med att jag och Åsa inte är lika, när syster blinkade till sig en extra stämpel från cafésnubben. Det var strax efter att hon och Carro planerat mina närmaste tre år i Uppsala...

Well this was fun.

Shit, kom precis på att Manuel sa att jag skulle smsa
honom så att han kunde gå förbi och säga hej. Äsch då.

Nu ska jag, tydligen, leka lan med Ch och Tobbe.
Fast jag ska inte lana. Jag ska mer.. vänta på att få lyssna när Ch snarkar.

Det är en sinnessjuk fluga här inne som studsar mellan väggarna.

Himmelsk skönsång.


Du är ett as

.. och du fattar ingenting...

... med Perkele är bra. Den är dagens soundtrack.

Roger försökte skämta med mig och Elin imorse. han tyckte "Erat hår, är det naturligt eller?" vi tyckte "Nej, det är färgat". Herregud, vi går media. Skämtar man skrattar man åt det också! Inte någon jävla Dr. Cox-stil här inte. Note to self: Learn AT-humor.

Men det verkar som om de tycker bättre om oss nu än i början ialla fall. That's great.
Nu ska vi väl dra oss och göra lite 100%-work. 

Julia vet ...

... hur man gläder en flicka med lögner! ^^

image5

(Så där bra stavar man om man går NV ;D )

Vi ska intervjua Marko.

Marko spelar i ett litet band.

Du kanske har hört talas om det lilla bandet.

Från Finland.

De heter Nightwish.

I keep telling you, I've got lots of things to do.

Okej, vi har tillverkat affischer å Herr Harborgs favör. Så nu ska vi klistra lite, och sedan sätta upp dem. Sen hur de riktigt ska få folk att skicka in mer berättelser till honom, det återstår väl att se. Men de är fina, så jag skulle garanterat få ett "Åh, vad jag vill berätta något i Avesta Tidning"-sug. (Det här är undermedveten reklam, you know how to do it)

Först: Lunch i tjugfem minuter till.

Ikväll: 

- Göra färdigt geometri-schabraket as good as I can.
- Börja på första historiaarbetet. (2 sidor)
- Fota till ungdomssidan.
- Leka med Oj-vad-jag-tappar-tänder-hunden. (Hon ser ut som Lasse Berghagen varje gång hon har en lös tand, kastar huvud fram och tillbaka för att få bort den. Det är scary.)


On the emo side.

I WILL AVENGE MY GHOST WITH EVERY BREATH I TAKE.

Om jag vore snuskigt rik skulle jag köpa Gerard Way. Sen skulle jag låsa in honom i en liten bur i källaren och tvinga honom sjunga just den linen för mig då och då. Bara för att liksom.

Det här är också fint värre.

Har lyssnat på så mycket ska att jag måste ease things up med lite Good Charlotte och MCR.

Imorrn är det tisdag.








Cutta hälften.

Jobbiga förlagstant. Skickade in till Lilla Augustpriset, och hade ungefär 100 ord för mycket. Så jag blev tvungen att korta ner den om jag ville vara med. Fuck that, min historia har hundra ord till och kortar jag ner den blir den sämre. Annars kan jag ju alltid ta bort slutet, för det har ju ingen essentiell plats i berätt.. eller jo just det.

Sitter och petar i historiaboken och hoppas att Pythagoras sanningar ska flyga in i hjärnan på mig tills jag öppnar matteboken. Hon svamlade något idag om att hon ju inte kunde säga vad jag gjort fel. Men det kan ju inte jag heller. Så jag kommer säkert ändra på det hon tyckte var "Jättebra" och skaffa ett fett IG istället. Tjoho. Men jag har i alla fall nya mjukistofflor. Och jag är inte Britney.





Gimme more

Britney's uppträdande på MTV-galan. Hon ser mest ut som hon vill gå därifrån.
Men ändå. Sjukt modigt att ställa sig och uppträda när halva världen tycker att hon är en nutcase. 



Blam blam blam - you're done.

Hyrde den nyaste Beck igår. Den var bra som vanligt. Gunvald är mannen hela dagen.

Såg på We Were Soldiers också. Hur kommer det sig att i alla krigsfilmer - förutom den - är det någon tapper snubbe som ska svamla massa lögner för någon som ska dö?

"Okej, Johnny kompis! Ditt hjärta kanske hänger och dinglar på busken därborta, och en vitnamesmotherfucker åt precis upp dina ögon samtidigt som han körde dina ben i en köttkvarn - men ge för guds skull inte upp! Det är klart du överlever! Du har i alla fall hjärnan i behå... Johnny? JÄVLA SNIPERS! Du klarar dig! Jag ska bara leta reda på skallbenet... - Sir, har Ni superlim, sir?!"



Snart är det en ny vecka på Avesta Tidning.

Dagens soundtrack: Bonnie Tyler - Holding out for a hero
(Bara för att jag har snöat in på den sen jag såg Shrek 2)

Kannibalkocken.

Ch springer glatt nedför trappan: "Det luktar kines!"
Vill jag veta vad de här människorna har i sin wok?

Ch har ny telefon, likadan som jag. Fast han har köpt en sladd till, så nu kan jag lägga
in mina bilder från telefonen om jag lånar den. Let's marry the fucker just for that!

Idag ska jag skriva massor. Skriva för pengar, skriva för Lilla August-priset,
skriva för historian, skriva för matten, och skriva projekt. Jag ska bara vakna först.


So you say I've got an evil mind

Orka att hon skickade tillbaka matteprovet och sa att hon inte tänkte rätta det så där.
I don't care, jag har AT mellan signalsubstanserna, inte några fucking trianglar.

Fick historiagrejerna av Igge, och han var jättesnälla hästen.
Fem arbeten + ett. Blir säkert jättebra, bara jag har hjärncellerna med mig.
Det går inte sämre än matten i alla fall!

Gjorde reportage med de tyska utbytesstudenterna.
Pubbas på måndag. Annons var borta på efm. så vi var bara fyra stycken.

Är helt trött nu, jag kommer vara död till jul
om det ska vara så här varje vecka.

School.

Phew. Skickade precis in inlämningsuppgiften till Matte-Elin.
Hoppas det blir G åtminstone, jag har lämnat hjärnan kvar i skolan.
(Skyll på det, det finns ingen där heller!)

Ska bara fixa projekt och företagandet nu, och sen kom jag
precis på att jag kanske borde mejla Igge om historian. Jau, jau.

Imorrn ska vi göra tyskreportage för redaktionssidan.

Antikrundan.

Haha, inte ens DN's reporter hittar något fint att skriva om Avesta.

Människor överallt.

Vi gjorde enkäter idag. Och blev anfallna av psychos! Elin av en okänd karl som var äcklig, och jag av ... hennes bror som inte var så äcklig. x) Men det är som det brukar!

Dessutom ville telefonsäljarkillarna prata med oss av någon outgrundlig anledning. De sa inte ens något om telefoner. Strangeomagneter.

Sedan mötte vi några killar från skolan som glodde tills ögonen trillade ur. Så jag sa "HEJ HEJ!". Det är farligt att vara på tidningen, jag blir för lite rädd. Men de hejade ju tillbaka, så hell.

Det blir lite mindre hemskt varje dag.

"Varför har den farbrorn horn i pannan?"

Moddarna tillsätter försvarsministerposten med en vapenvägrare.
Det som att låta en satanist välkomna ett nyfött liv till svenska kyrkan.
Och Tolgfors liksom. Det låter som när man kräks. "UÄHUÄHKVÄKTOLGFORS".
Ch skaffar blogg för att visa vilket hardcore Reinfeldt-fan han är.

Hade tänk färga håret och träna idag, men sen satt hela ensamblen från "Alla älskar Raymond" i köket när jag kom hem, så det blir nog inget med det. Och då orkar jag inte göra matten heller. Har bara VG-delen kvar, och det ser ut ser ut som hieroglyfer med danskt uttal för mig, så att eh...

Jag sca intä blli sjornalist närr jag bllir står.

Jag har inte skrivit så mycket meningsfulla saker på senaste tiden. Ändring! Jag vill tacka livet! ... Eh nej, inte just så.

Alla pratar om hur viktigt det är att ta för sig på praktiken, och ta åt sig, och lära sig.
Men hur enkelt är det när alla inklusive de man intervjuar behandlar en som om man är fem år och/eller förståndshandikappad.

"Kan du stava till det?" Nej, inte alls! Det här är en kvällskurs jag går
på rekommendation av dyslektikerförbundet! ...

Lunch.

Hej att någon har vaknat på rätt sida idag. Än så länge i alla fall.
De kanske kör med moodswings på det där stället, vem vet.

Nu ska vi äta. "Flygande Hugo".
Vill man veta vad det är? 8)

Be something to someone.

THE ARK - TELL ME THIS NIGHT IS OVER


But hey, no grudges.

Okej, first thing in the morning får vi två arga tidningskillar i häcken. De säger att vi har "varit ute på vift", och inte berättat var vi ska igår. Dessutom glömde vi ju kameran hemma hos Elin, så vi hade minsann varit hemma och latat oss också.

Ja!

Fast. Vi gick hem för att AT har stängt mellan tolv och ett, och vi har lunch mellan elva och tolv. Vi kunde inte direkt slå in rutan i ren ilska över att inte få jobba. Och vi lämnade en lapp, eftersom vår handledare dragit och inte sagt vart. Men det räckte tydligen inte. Men de erkände till slut att det var okej att vi gått hem, eftersom det var låst. Så no grudges anyway. 

Sen gick det lite bättre. Måste bara vänja oss vid att vi inte har the trust som vi har på media. De trodde att vi bara gått därifrån och fikat eller nåt. God, jag blir sur. Jag är inte sån! We're such newbies in their eyes, jag dör.


Nu ska vi ha lunch, and then inredningsreportage. 

Gud tänkte:

Idag ska Jennifer och Elin göra enkäter på stan. Vad göra?
Det här med gräshoppor känns lite old, och judas vet de ju vem det är.
Vi får helt enkelt köra på syndafloden! ..... ._.

Det reeeegnar.


Tjejsnack

 

Vecka 36
I bakgrunden

  • Vad har du för startsida när du öppnar Internet, och varför just den?
    Eh, den som satt den från början. Orka ha ngn annnan.
  • Vad har du för skrivbordsbakgrund i din dator, och varför just den?
    Ola Salo, för att jag tog en så sjukt snygg bild på'n.
  • Vad har du för bakgrundsbild i din mobil, varför just den?  En rosa pudel med boxningshandkjsar som jag fick av Ch. Och en kossa med hjärtan på utsidan.
  • Vad ser du om du tittar ut genom närmaste fönster?
    Massa hus som ser likadant ut som vårt fast annan färg. Massa regn.
  • Vad hör du för ljud i bakgrunden
    "To the reasons you need, be it hunger or greed, it's okaaay..."

Houston, we DO have a problem.

UGH, orka att det blev massa knas då.
Hoppas det bli bättre när chiefen är back.
Jobba till fem varenda dag, hej.

Jag vill bli sängprovare istället.

Fick i alla fall massa gjort. Gjorde intervju till 100%, spånade inför ungdomssidan, planerade reportage och enkäter för imorrn. Sen att han trodde att vi hade latat oss bara för att kameran blev kvar hos Elin, det ... har jag ingen kommentar till. Inte rent officiellt, i alla fall.

Houston, we don't have a problem... yet.

Okej, det här verkar ju gå rätt okej. Yet.

Än så länge har vi bara jobbat med ungdomssidan, och that seems fun.
Hästarna är trevliga på AT fast de säger inte så mycket.
Fast det kom väl för all del inte från rätt kvarter...

Ugh.

And I know it's all about fear
And that you'd probably love it if you'd only dare

Stort grönt träsktroll.

Moi & Ch ska gå på Shrek den tredje ikväll.  Och imorrn är det praktik.
Jag behöver MASSA It Takes A Fool för det...









Okej, nu har jag tråkigt.

Den här vill jag ha.

image3

Det var ett sjukt bra avsnitt av Atlantis igår. Ronon ftw :)

image2

Marcus Birro...

... är i kupolen. Det är inte jag. Orättvist.
Körkort börjar nästan låta bra.

Ch ska leka med Tobbe.
Så jag får väl sitta här och tugga snickers och klippa i tyg.


and the night is silver round your neck

RSS 2.0